Wednesday, December 8, 2010

1432H..........

Hari ini merupakan hari kedua dalam tahun baru kalendar Hijriah, 2 Muharram 1432H.
Dan hari ni mood aku berada di dalam keadaan yang tidak stabil. Entah kenapa macam ada yang tak kena. Nak layan game kat PSP pun rase tak best. Ditambah lagi dengan PC kat pejabat ni buat hal, terus tak boleh nak on. Makin hilang arah tuju aku hari ni.
Nasib baik bos aku keluar. Boleh aku pakai PC beliau untuk melayari internet. Tak ada apa yang penting untuk di layari di internet hari ini. Cuma boleh la baca blog kawan² dan rakan². Kurang sikit rase serba tak kena ni.
Antara cerita yang menarik di blog hari ini adalah berkenaan azam tahun baru. Aku rasa seronok apabila ada rakan² yang menanam azam pada setiap 1 Muharram dan tidak pada 1 Januari. Yup, aku mula tanam azam pada akhir bulan Zulkaedah sejak....ntah, tak ingat pulak. Tapi dalam tempoh 5-6 tahun yang lepas. Dan cuba untuk tidak menyambut 1 Januari sebagai permulaan azam. Sehinggakan pernah aku membalas dengan sms sinis bila ada yang menghantar sms selamat tahun baru pada aku.
"Maaf, saya tak sambut 1 Januari!" Itu balas aku.
Yang mana aku pasti, mesti kawan aku yang hantar akan rase kecik hati dengan sms balas tersebut. Maaf ye yang pernah terima sms macam tu dari aku.
Tahun ni, tiada azam baru yang aku buat untuk memenuhi tahun 1432H ini. Cuma aku mengazamkan untuk memperbaiki azam tahun² yang sudah yang telah memperlihatkan kemajuan. Hmmm.....aku harap ianya bertambah baik!

2 comments:

Anipah Ahmad said...

Sama2 kt menyambut Awal Muharam 1432 wl dah tak berapa nak awal lagi. Agak2 hari tu baca tak doa akhir n awal tahun? Hehehe....sebukkk jer tanya.

artakus said...

alhamdulillah....dapat gak walaupun tercarik². hehehe