Thursday, December 23, 2010

Kian.........(wah, macam lagu Mawi pulak)

Semakin bulan semakin susut kuantiti entri aku kat blog aku yang kian sepi nih. Mungkin nafsu untuk menaip dah makin pudar. Jangan kata nak update blog, nak bukak YM pun dah rase tak terbuat. Bukan tak larat sebab tak de kudrat. Ye la....dah nama makin malas tu. Mungkin bosan adalah perkataan yang sesuai.
Ada jugak rakan² yang berbunyik, "Woi, ape la blog dah bersawang!".
Bukan tak nak menaip sebarang entri, cuma aku tak suka menaip entri yang hanya menceritakan apa yang aku makan pagi tadi, berapa hinggit aku belanja untuk makan tengah hari, balik kijer nanti nak singgah mana dan berbagai² lagi topik yang aku rase aku sendiri meluat bila nak baca. Kalau aku dah meluat nak baca balik, apa lagi korang nanti!
Jadik, untuk menyajikan yang terbaik untuk aku baca balik nanti dan untuk korang² yang nak baca blog aku yang ntah hape² ni, maka aku terpaksa kawal mutu penghasilan penulisan di blog aku ni. (Walaupun ada yang dah tegur penulisan aku pun makin merosot sekarang - pergh, macam kena tegur dengan cikgu bahasa pulak!)
Ada masa aku nak menaip tentang agama, tapi aku agak sangsi akan kesohihan riwayat yang hendak aku ceritakan. Maklum la, cerita² macam tu banyak aku timba masa aku sekolah menengah dulu. Sekarang ni dah lebih 10 tahun tinggal. Kalau rumah ditinggal selama tu, dah jadik tempat jin berbasking agaknya! (*berbasking - perkataan inggeris yang telah aku melayu kan dengan menambah imbuhan 'ber' kat depan tuh, muahahaha!).
Ada jugak masa aku nak bercerita tentang kejadian yang aku lalui dalam masa terdekat yang aku rase.....boleh la untuk di story-mory kan. Tapi bila timbul keinginan tu, aku rase macam dah basi, maksud aku...event tu dah beberapa minggu berlalu. Kan tak best makan makanan basi. Jangan kata makan, menghidunya pun jauh sekali.
Aku memang berharap dapat berkongsi cerita dengan rakan². Kalau cantik bahasa dan susunaturnya, dapat jugak menghiburkan insan² yang sudi singgah kat blog aku ni. Bak kata mak aku,
"Kalau nak jual kuih, biar kuih tu pun sedap kat tekak kita jugak. Jangan buat kuih untuk jual lain kualiti, yang nak makan sendiri pun lain kualiti."
Kira maksud lainnya, 'Jangan buat kat orang, kalau kita sendiri tak suka bila kita kena balik apa yang kita buat tuh.'
So....jika aku terus dikurniakan oleh Yang Maha Memberi untuk menghasilkan sesuatu yang tak bosan, akan aku lakarkan di layar elektronik ini untuk tatapan mereka² yang sudi.....tq, bebeh!

1 comment:

erienz said...

aku sudi singgah halim, hehehe